BiH: Muškarac napao i ozlijedio dvije žene s kojima je bila beba

U ulici Islambegovića put u Zenici muškarac je danas oko 13 sati, navodno “iz čista mira”, napao dvije žene sa kojima je bila i 19-mjesečna beba.
Ženama je tom prilikom nanio povrede.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Zeničko-dobojske županije, u 12.50 sati “došlo je do nasilničkog ponašanja A. M. (1981) iz zenice prema F.B. (1963) i P. A. (1985) iz Zenice”.

Iz policije je potvrđeno da je riječ o ženama i da su zbog povreda prebačene u službu Hitne pomoći Zenica.

Kako je objavio portal zenicablog, muškarac je već u 12.55 sati lociran u ulici Safvet-bega Bašagića, gdje je i uhićen i priveden u službene prostorije MUP-a.

Kćerka, odnosno sestra napadnutih žena, za Zenicablog je kazala da se napad dogodio samo 100 metara od MUP-a, usred dana i da napadač ničim nije bio izazvan na to.

– Taj čovjek ako se uopće može tako nazvati ih je iz čistog mira napao izvadivši nož, a nedugo nakon toga i fizički napao. I ne, nije tražio novac, nije im ništa materijalno otuđio, što znači da je ovo djelo počinio “iz čistog hira”. Ruku na srce, policijski službenici su ga ubrzo pronašli i priveli, ali me samo zanima što se dešava s našim gradom? Dragi moji Zeničani i Zeničanke, što nam se ovo dešava? Jesmo li zaista došli do toga da nam postaje uobičajno da nam u centru usred bijela dana dešavaju ovakvi incidenti? – navela je u poruci Zenicablogu ova žena.

Facebook Comments