Dalić objasnio zbog čega na popisu nema Livaje

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić danas je objavio popis igrača na koje računa za rujansko okupljanje protiv Latvije i Armenije, no na njemu nije Marko Livaja.

Iako je namjeravao na konferenciji za medije na dan okupljanja objasniti zbog čega na popisu nema napadača Hajduka, s obzirom na veliki broj upita Dalić je pojasnio razloge putem HNS-ova portala.

– Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji. Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane UEFA-e te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka. Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s Markom o njegovom statusu jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac, istaknuo je Dalić. 

Facebook Comments