Dalić: Razgovarat ću s Livajom. Vrata reprezentacije mu nisu zatvorena

Hrvatska je rutinski riješila utakmice protiv Latvije i Armenije tijekom aktualne reprezentativne pauze i napravila velike korake prema plasmanu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine. Ipak, Zlatka Dalića i dalje muči problem koji ga je mučio i prije ove pauze. Riječ je o pitanju napadača. Upravo zbog toga je ponovno komentirao situaciju s Markom Livajom.

“Nadam se da je to to što se tiče Petkovića. Bruno dobro igra za klub i zaslužuje moju pažnju. Zabija, asistira i jako sam zadovoljan”, rekao je Dalić za RTL pa se osvrnuo i na situaciju oko Marka Livaje koji je nakon incidenta na Rujevici privremeno izgubio mjesto u reprezentaciji:

“Razgovarat ću s Markom oko te situacije i riješit ćemo to. Marko nam treba kao napadač i najbolji igrač lige. Vrata mu nisu zatvorena, on je tu i riješit ćemo to.”

Ponovio je slično što govori već neko vrijeme

Podsjetimo, Dalić nije za ovu reprezentativnu akciju pozvao najboljeg Hajdukovog igrača Marka Livaju. Njega su na Rujevici u lipnju uoči Final Foura Lige nacija vrijeđali s tribina za vrijeme treninga reprezentacije, a on je krenuo u verbalni obračun. Na kraju su ga smirivali suigrači, a on se nakon toga povukao iz reprezentacije te vratio u Split. 

Na pitanje je li Livaja i dalje dio hrvatske reprezentacije, Dalić je u najavi ove akcije odgovorio: “Sve sam objasnio u priopćenju. Ne želim puno o tome govoriti, pred nama su dvije važne utakmice, sve sam objasnio.” Podsjetimo, HNS je 21. kolovoza objavio Dalićevo objašnjenje, u kojem je rekao da je “ciljano poštedio Livaju”.

Facebook Comments