Dalić zadovoljan sa tri boda, ali kaže da je ekipa trebala zabiti drugi gol

Nakon važna tri boda osvojena protiv Armenije u Erevanu strijelac pobjedničkog gola Andrej kramarić bio je zadovoljan, a izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan svime osim time što nismo zabili drug gol.

– Imali smo kontrolu, puno šansi i posjeda, sve osim drugog gola. To je falilo da mirno sve privedemo kraju mirno. Na kraju je bilo i malo panike, tako bude kad ne zabiješ drugi, srećom nismo ga primili, čestitam dečkima. Dobar protivnik, vruć teren, no mi smo se od početka postavili jako dobro, nismo žurili. Oni su znali biti opasni, imaju određenu kvalitetu, ali uzeli smo tri boda, rekao je izbornik u razgovoru za Novu TV.

Izjednačio se po broju pobjeda sa Slavenom Bilićem.

– Ne pratim to, čuo sam to na konferenciji za novinare prije par dana, ali najbitnija je pobjeda.

Što smo dobili u ovom mini-ciklusu?

– Dobili smo šest bodova, dobili smo mirnoću, nismo se puno mučili, padali, gubili koncentraciju i glavu, što se znalo desiti. Hrvatska zadnjih godina igra samo teške utakmice, ovakvi protivnici znaju nas prevariti, ali nismo izgubili motivaciju.

je li zadovoljan Ivanušecom i Petkovićem?

– Jako dobro su igrali, pogotovo u Rijeci, izvadili smo obojicu da ih odmorimo. Bruno je imao šanse, imao je zicer, nije nažalost zabio. Neka Petković tako nstavi u kontinuitetu i to će biti dobro za sve nas. 

Idemo korak po korak

– Idemo korak po korak, imamo prvo Tursku u Osijeku, moramo što prije osigurati prvo mjsto i plasman na Euro, da se ne mučimo na kraju. Idemo korak po korak, dečki idu u klubove, nadam se dobrom nastavku sezone. 

– Jedva čekam tu utakmicu, kažu da je stadion fantastičan, veselim se tome. 

Andrej Kramarić očekivao je tešku utakmicu

– Zadovoljni smo s tri boda, to je najbitnije. Očekivali smo teško gostovanje. Možda je moglo biti više golova, ali to je nogomet. I ja sam ga zabio uz malu pomoć sreće, no bilo je i drugih mogućnosti za gol. Ma najbitnija su tri boda, da možemo mirno disati, rekao je.

Teško je ovdje pobijediti

Izbornik je najavljivao tešku utakmicu.

– To se potvrdilo. Očekivali smo takvu utakmicu, sad kad vratim vrijeme unazad, teško je u ovim krajevima pobijediti, svi znamo da su navijači i igrači u ovim predjelima emotivni i nije ih lako probiti. Mi smo ih rano probili, no nismo to kasnije potvrdili, rekao je i dodao:

– Izvukli smo utakmicu na veliko iskustvo, na osnovu bezbroj sjajnih utakmica zadnjih godina, no u nogometu moraš se potvrđivati iz utakmice u utakmicu. Nismo zadovoljni svime onime što smo napravili, to mi se sviđa u ovoj grupi, ne gledamo unazad nego prema naprijed i želimo postizati nove velike stvari, zaključio je Kramarić. 

Facebook Comments