Evo protiv koga Hrvatska može igrati u skupini na Euru

Pobjedom nad Armenijom Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo. U svojoj kvalifikacijskoj skupini izabranici Zlatka Dalića završili su na drugom mjestu, iza Turske.

Takvim raspletom Hrvatska će biti u trećoj jakosnoj skupini na ždrijebu skupina Europskog prvenstva. Na natjecanju u Njemačkoj sudjelovat će 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina, a Hrvatska ne može igrati u skupini sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Nizozemskom.

Iz prve jakosne skupine Modriću i društvu prijete Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska. Iz druge Turska, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija i Rumunjska, a iz četvrte Italija, Švicarska, Srbija i tri pobjednika dokvalifikacijskih mini-turnira (favoriti su Poljska, Ukrajina i Grčka), piše Index.hr.

Ždrijeb će biti održan 2. prosinca u Hamburgu, a domaćin natjecanja je smješten u skupinu A i svoje utakmice igrat će u Münchenu, Stuttgartu i Frankfurtu. U nokaut-fazu će proći po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane.

Popis jakosnih skupina:

Prva: Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska
Druga: Turska, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija i Rumunjska
Treća: HRVATSKA, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka i Nizozemska
Četvrta: Italija, Švicarska, Srbija i tri pobjednika dokvalifikacija

Facebook Comments