Galića trebali uhititi u Posušju, on pobjegao u Hrvatsku

Zamjenik ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zoran Galić, kojeg se tereti za više kaznenih djela za vrijeme obavljanja dužnosti direktora Granične policije BiH, pobjegao je iz BiH u Hrvatsku.

Pripadnici bh. policijskih agencija došli su pred njegovu kuću u Posušju, ali ga nisu pronašli, budući da je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima ilegalno prešao granicu.

Potvrđeno je to iz Tužiteljstva BiH priopćenjem u kojem je također istaknuto kako je osumnjičenom Galiću nepoznata osoba dostavljala informacije o istrazi i planiranim mjerama protiv njega.

Po naredbi ovog državnog organa, slobode su lišeni pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog kaznenih djela organizirani kriminal, nedopušten promet trošarinskih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih kaznenih djela.

Galić koji je dužnost zamjenika ravnatelja SIPA-e preuzeo u ožujku prošle godine, tereti se zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Facebook Comments