Gore društvene mreže nakon gostovanja Izetbegovića: “Nakon 30 godina, kada si sve izgubio, probudi se i ti, gdje je tužba protiv Srbije”

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović boravio je u Tuzlanskoj županiji, a tom prilikom dao je i izjavu za TV TK.

– SDA godinama poziva na formiranje probosanskog bloka, ali nekima je bilo preče doći do fotelja. Ponovili smo poziv da u ovoj kritičnoj situaciji zajednički nastupimo. Moramo vidjeti što ćemo uraditi da zaustavimo retrogradne politike i da se dogovorimo o vitalnim stvarima, poput državne imovine, Ustavnog suda i Izbornog zakona – kazao je Izetbegović.

Njegovo gostovanje je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

„Panika el Bake, sve si izgubio“, „Ti si foteljaš“, „Imal hurmi iz Saudijske Arabije Bakire“, „Gospodine Izetbegović prepustite mjesto predsjednika gospodinu Mehmedoviću, koji je 90 posto jači od vas intelektualno i politička stranka sa gospodinom Mehmedovićem jedino može doći gdje je bila 1992. godine“, „Nakon 30 godina ti se probudi i ti si im najviše dao, gdje je tužba protiv Srbije, sad kad si sve izgubio budiš se“, „Ko će s tobom u taj blok kad ih sve sataniziraš od muke i jeda za izgubljenom foteljom“, samo su neki od komentara.

Facebook Comments