Hercegovci u Hrvata: Kada glasuju onda su stranci, kada pobjeđuju postaju pravi Hrvati

Priča o Hercegovacima u Hrvatskoj obično se zakotrlja uoči i nakon nekih od izbora u Lijepoj našoj. U ta pred i post izborna vremena većina mas medija u Hrvatskoj oštro prosvjeduje zbog toga što Hercegovci koriste svoje zajamčeno pravo da glasuju na izborima u Hrvatskoj.

U ta vremena papagajski se ponavlja priča o neplaćanju poreza, drugoj državi i nelegalnom glasovanju. Kada još vide dugačke redove za glasovanje u Mostaru diže im se kosa na glavi i odmah pljušte optužbe da će upravo Hercegovci presuditi tko će u Hrvatskoj pobijediti na izborima. Naravno da to nema nikakve veze s istinom i do sada ni na jednim izborima nisu presudili glasovi iz Hercegovine.

Uglavnom ta puno puta prožvakana tema služi da se iz jednog dijela medija optuže Hercegovci za eventualni neuspjeh kandidata koje oni podupiru.

Često se na društvenim mrežama oko ovih teza i antiteza vode pravi ratovi. Nećemo sada ulaziti u dubinu svega, ali Hrvatska bi se trebala sjetiti koliko je Hercegovina dala svojih najboljih sinova za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. U tim presudnim momentima za Hrvatsku nitko nije pitao bojovnike iz Hercegovine plaćaju li porez u Hrvatskoj ili glasuju li na izborima.

Animozitet prema Hercegovcima započela je iz dobro poznate kuhinje bivšeg režima po onoj starinskoj Zavadi pa vladaj. Na račun laži iz te kuhinje dva mandata predsjednik Hrvatske bio je čovjek koji se vješto znao transformirati iz ustaše u partizana, i čovjeka koji je svojim svjedočenjima na međunarodnim sudovima doprinio da se osude Hrvatski branitelji i domoljubi.

Svaki izbori dođu i prođu. Pobjednika nikada  nije izabrala Hercegovina. To što je bio ili nije favorit glasača iz Hercegovine tema je za neku drugu priču. Kada je sport u pitanju nikoganije briga gdje sportaši plaćaju porez. Veliki broj sportaša koji su osvajali i osvajali odličja za Hrvatsku je iz Hercegovine. Kada oni pobjeđuju uglavnom su za Hrvatsku heroji i veliki Hrvati. Kada gube su samo Hercegovci. I tako dalje i tako bliže ta se priča godinama vrti u Hrvatskoj. Hrvati u Hercegovini nemaju nikakve korosti od onih koje izaberu u Sabor. Uglavnom im mandadt prođe u šutnji, i jedino oni iz Hercegovine profitiraju zbog izbora.

Ovaj tekst ne ide u svrhu nikakvih podjela. Hrvati su Hrvati bez obzira gdje žive i rade. Na koncu Hrvati se ne dijele između sebe, nisu se nikad ni dijelili. Podjele su došle iz  partijskih kuhinja i medija pod njihovim nadzorom. Hrvati iz Hercegovine i Hrvati iz Hercegovine su isti narod, kako u dobru, tako i u zlu. Za sva vremena to je tako i Hercegovcima ništa dobroga nisu donijeli oni što su vladali u Hrvatskoj bez obzira čijim su glasovima došli do vlasti.

HERCEGOVINA.in

Facebook Comments