Papa rekao da je skoro umro u bolnici

Papa Franjo bio je bez svijesti kada je prije dva tjedna odvezen u bolnicu s bronhitisom i mogao je umrijeti, po Talijanu koji je s njime razgovarao u subotu.

Papa (86) je 29. ožujka bio odveden u rimsku bolnicu Gemelli iz koje je otpušten tri dana poslije. Izgledao je da je dobra zdravlja na proslavama Uskrsa prošli tjedan.

Michele Ferri, iz Pesara u središnjoj Italiji, rekao je Reutersu da je Papa zvučao bolje u njihovom zadnjem razgovoru nego kada su zadnji put razgovarali u siječnju.

Tada je izgledao jako umorno, rekao je.

Ferri je potvrdio izjavu koju je dao za talijanski regionalni list Il Resto del Carlino, u kojoj je citirao Papu koji mu je rekao: Još par sati i nisam siguran da bih bio živ da mogu pričati o tome.

Rekao sam mu: ”Zaista ste nas preplašili!,” rekao je Ferri, prenosi Hina.

Ferrija se često navodi u talijanskim medijima kao čovjeka koji redovito razgovara s Papom, otkako ga je Papa prvi put pozvao da bi ga utješio nakon smrti njegova brata koji je poginuo u pljački prije deset godina.

Papa ima malen popis ljudi s kojima redovito razgovara telefonom, često nakon što ih je tješio nakon tragedija.

Vatikan nikada nije potvrdio njihova imena, ali nije zanijekao da razgovara s Ferrijem.

Vatikan nije odgovorio na zahtjev za komentarom Ferrijeve zadnje izjave.

Papa se prošli tjedan dovoljno dobro osjećao da predvodi sve uskrsne proslave osim Križnog puta na Veliki petak koji se održavao na otvorenom. Papa je to preskočio jer je bilo jako hladno.

Papa Franjo boluje od nekoliko bolesti, uključujući bolno koljeno zbog kojeg teško hoda. Kada je bio mladić u Argentini uklonjen mu je dio pluća zbog bolesti.

Facebook Comments