Pretplata za Instagram i Facebook stigla u Hrvatsku

Pretplata na Instagramu stigla je i u Hrvatsku.

“Mijenjaju se zakoni u vašoj regiji, pa predstavljamo novi odabir u vezi s načinom na koji vaše informacije upotrebljavamo za oglase. Prije potvrde odabira saznat ćete više o tome kako svaka mogućnost utječe na vas”, piše na društvenoj mreži.

Potom se nudi opcija pretplate za upotrebu mreže bez oglasa.

“Pretplatite se za upotrebu svojih korisničkih računa za Facebook i Instagram bez oglasa, počevši od 12.99 € mjesečno (uključujući primjenjive poreze). Vaše informacije neće se upotrebljavati za oglase”, piše.

Druga opcija je besplatno korištenje mreže uz oglase.

“Otkrivajte artikle i robne marke putem personaliziranih oglasa dok besplatno upotrebljavate svoje korisničke račune za Facebook i Instagram. Vaše informacije upotrebljavat će se za oglase”, piše.

Podsjećamo, Meta je već ranije najavila da će korisnicima u Europi ponuditi plan pretplate za Facebook i Instagram bez reklama sukladno propisima Europske unije. 
Na ovaj način Meta se pokušava uskladiti s propisima Europske unije zbog kojih joj prijeti ograničavanje mogućnosti personalizacije oglasa za korisnike bez njihovog pristanka.

Pretplatu je ranije počeo testirati i TikTok, ali zasad samo u SAD-u. Ondje su neki korisnici već dobili opciju da se pretplate na TikTok za 4.99 dolara. Oni koji odaberu besplatnu verziju mogu nastaviti koristiti aplikaciju, ali uz prikazivanje oglasa.

Podsjećamo, X (donedavni Twitter) je već uveo pretplatu. Pretplata na Netflix košta 7.99 eura, Spotify naplaćuje oko 11 eura, a YouTube oko 12 eura.

Facebook Comments