Provjerite kako saznati je li netko blokirao vaš broj telefona

Postoji mnogo razloga zbog kojih netko može blokirati nečiji broj, ali nikad nije ugodno naći se na toj “drugoj strani”.

Prvo se treba uvjeriti je li se to uistinu dogodilo ili je broj koji nazivate jednostavno nedostupan. Zato, najbolji način da saznate jeste li blokirani, ako već ne želite direktno pitati osobu o čijem se broju radi, jest pratiti nekoliko znakova.

Kao što je vjerojatno poznato, ne postoji način kako sto posto doznati je li vam broj blokiran jer to bi poništilo svrhu tog poteza. Ali, postoje smjernice koje sugeriraju tako nešto.

Kada nazovete sporni broj, možda ćete čuti samo jedno zvono ili nijedno prije nego što se poziv prekine ili bude preusmjeren na govornu poštu. Kod normalnih poziva, to se ne događa, zvono se čuje bar nekoliko puta prije prekida ili prebacivanja na govornu poštu.

Jedna od rješenja i da možete nekoga tražiti da nazove sporni broj. Ako je sve normalno kod poziva, onda je i sve jasno. Osim toga, možete poslati poruku s drugog broja i ako dobijete odgovor, također je sve jasno. Poruke koje se šalju s blokiranog broja ne pojavljuju se na telefonu primatelja, iako status kaže da je isporučeno.


poslovni.hr

Facebook Comments