SIPA provodi veliku akciju, pretresi na 11 lokacija širom BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, uz pomoć Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije i Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, danas, 9. srpnja 2024. godine provode operativnu akciju pod kodnim nazivom “Šljivice”. Vrše pretrage osoba, stambenih i poslovnih prostora te pokretnih objekata na 11 lokacija u Tuzli, Živinicama, Lukavcu, Gračanici, Zvorniku, Bijeljini i Šamcu temeljem naloga Suda Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija obuhvaća pretrage osoba, stambenih prostora i pokretnih objekata koji su u vlasništvu ili se koriste od strane osumnjičenih osoba, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u počinjenju kaznenih djela povezanih s “Organiziranim kriminalom”, uključujući kaznena djela poput “Utaje poreza ili prijevare”, “Nezakonite trgovine akciznim proizvodima”, “Neovlaštenog skladištenja robe”, “Nelegalne trgovine” i “Pranja novca” prema Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine.

Pretrage obuhvaćaju 14 osumnjičenih osoba, a aktivnosti na terenu su u tijeku. Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih osoba, dok je jedna osoba još uvijek u bijegu.

Također, do sada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duhana bez bosanskohercegovačkih akciznih markica, kao i dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz navedenih kaznenih djela.

Budući da je operativna akcija još uvijek u tijeku, javnost će biti obaviještena o daljnjim detaljima po njezinom završetku, kako je jutros priopćeno iz SIPA-e.

Facebook Comments