Štimac: Hajduk postaje dom za umirovljenike

Bivši hrvatski izbornik, a nedavno i bivši indijski izbornik, Igor Štimac progovorio je bez dlake na jeziku o stanju u splitskom Hajduku.

Brončani Vatreni iz 1998. godine nakon petogodišnjeg mandata napustio je najmnogoljudniju zemlju svijeta i zasjeo na kauč Podcast Inkubatora, u kojemu se dotaknuo raznih tema, a između ostalog i posljednjih poteza Hajduka. Gennaro Gattuso sjeo je na klupu Bijelih prije nešto manje od mjesec dana, spominju se dolasci Džeke i Rakitića, a Štimac tvrdi da to nije pravi put za Splićane.

Povijest je pokazala da samo domaći treneri osvajaju prvenstva s Hajdukom. Isto je s igračima, pogledajte zadnju momčad koja je osvojila prvenstvo 2005. godine. Potrošeno je 35 milijuna eura na onu lakrdiju od proljetnog dijela prvenstva. Nije problem ni u treneru, ni u sportskom direktoru, problem je u modelu upravljanja, rekao je pa dodao:

Mijenjali su se treneri, predsjednici, nadzorni odbori, ali jedino model nije. Hajduk neće prodisati dok se to ne promijeni. Slijedi im teška godina što se tiče financija, moraju prodati Pukštasa i Sigura, ali već se priča da su ti ugovori založeni i novac potrošen. Postoji dug kod privatnih lica i dug od prošle godine.

Ne znam koliko će Gattuso ostati, mislim da će, kad prva plaća zakasni, pronaći izgovor za bijeg, kazao je Štimac. Nastavio je o tome kako Gattuso, iako je bio veliko igračko ime, nije veliki trener.

”Na koga će on prenijeti strast? Odidju? Pogledaj starost ekipe prošle godine, Hajduk je postao dom za umirovljenike. Pa je li to Hajduk? Nakon onakve generacije juniora imaš najstariju i najplaćeniju momčad. Treba cijelu sportsku politiku mijenjati!” naglasio je bivši Vatreni, piše Gol.hr.

/HMS/

Facebook Comments