Tavom tukao ženu, sjekirom pokušao ubiti rođaka, a brata polio benzinom

Županijski sud u Zenici, osudio je T. H. na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog nasilja nad suprugom i njenom djecom, tučnjave sa rođakom kojeg je pokušao ubiti sjekirom i sukobom sa bratom kojem je razbio auto i polio ga benzinom.

Ovom prvostupanjskom i nepravomoćnom presudom izrečena mu je kazna zbog produženog krivičnog djela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari, pokušaj ubojstva.

Prema presudi on je 28. listopada 2023. godine oko 12 satiu zeničkom mjestu Gradište, u kući u kojoj živi sa A. S. i njenih petoro djece, galamio na ženu: “Ku*o, ku*o, ideš po selu da te nagovaraju žene”, a zatim pobacao posuđe sa radnog stola u kuhinji.

Potom je rukom udario u prozor koji se također razbio, a staklo se rasulo.

Nasilnik je sa radnog stola uzeo tavu kojom je udario ženu po lijevoj butini, dok su se njena djeca nalazila u drugoj sobi.

Zatim joj je zaprijetio da će joj “zaklati djecu, braću, majku i sve što joj je drago” ako ga prijavi policiji.

Također i što je sljedeći dan, ljut što ga je probudio plač djeteta počeo galamiti i psovati, a zatim uzeo njen telefon i razbio ga.

“Ženu je nastavio vrijeđati,  pa joj je prišao dok je na podu u naručju držala i smirivala dijete pa ju je udario šakom u lice i slomio joj dio zuba”, stoji u optužnici.

Isti dan u podnevnim satima, dok se nalazio u svom autu, a djeca A. S. na zadnjem sjedištu, čekajući da žena dođe iz kuće, udario je njeno dijete, a dijete je zadobilo povrede i išla mu je krv na nos.

Nasilnik se tu nije zaustavio pa je taj dan ispred kuće kada su A. S. i djeca izašli iz vozila i ušli u kuću, autom naglo startao i kočio više puta, pa dva puta vozilom udario u betonske kocke ispred kuće.

Zatim je autom sišao niz njivu, pa se vratio pješke, iz podruma uzeo sjekiru, ušao u kuhinju gdje se nalazila A. S. i razbio trpezarijski sto. 

Kada mu je iz kuće izašao stric H. S. i njegov sin H. S., nastavio je galamiti i psovati, a kada su mu rekli da prestane rekao je “To se ne odnosi na vas”. Nakon toga su sva trojica došli na seoski put gdje je došlo do fizičkog sukoba.

Kada su se razdvojili i otišli kući, optuženi je uzeo sjekiru došao na put i oštećenog sjekirom više puta pokušao udariti oštricom po glavi govoreći: “Ubit ću te”.

Isti dan napao je i brata H. H. koji sa obitelji živi na drugom katu.

Nakon verbalne rasprave i naguravanja zbog njegovih prijetnji rođacima, uzeo je sjekiru i njome udarao više puta po bratovom autu.
susjeda da ispere oči.

Facebook Comments