Važne informacije kako pravilno raditi s trimerom

Miris svježe pokošene trave vraća sjaj u Vašu okolinu. Može se činiti da košnja trave nije pretjerano komplicirana aktivnost. Međutim, stanje travnjaka uvelike će ovisiti o tehnici, kao i o učestalosti košnje. Stoga vrijedi doznati informacije kako pravilno raditi s motornom kosom.

Zahvaljujući motornoj kosi lako ćete uvesti red u šumi, voćnjaku i na okućnici. Košnja velikih površina, odstranjivanje korova i šiblja, kao i različiti radovi u šumarstvu, sve poslove završite bez problema uz pomoć STIHL snažnih trimera / motornih kosa.

Pokretanje motorne kose. Upute za rukovanje ste temeljito pregledali, a radno okruženje je osigurano i provjereno te nosite zaštitnu odjeću. Sada ste spremni za pokretanje vaše motorne kose. Međutim, postupak pokretanja nije isti kod svake motorne kose. Najvažnije korake za pokretanje pročitajte na Pokretanje motorne kose.

Pravilna košnja s motornom kosom. Sve koji žele uspješno i učinkovito raditi s motornom kosom, savjetujemo da prilikom košnje koriste pravilnu tehniku rada. Kako trebate držati uređaj i kako koristiti tehnike košnje za različite terene saznajte na Pravilna košnja s motornom kosom.

Pravilna mješavina za motornu kosu.  Pravilna mješavina je jako važna kako bi motorna kosa dobro funkcionirala i kako ne bi došlo do njenog oštećenja. Benzinske motorne kose pogone se mješavinom benzina i motornog ulja. Tako osiguravate funkcije motora i njegov radni vijek.
Ovdje vam dajemo preporuke za odabir benzina i ulja, kao i pravilan omjer smjese. Pročitajte na Pravilna mješavina za motornu kosu.

Pravilno skladištenje motorne kose. Pored pravilnog održavanja i njege, ispravno skladištenje nužno je za savršeno funkcioniranje motorne kose. Za vas smo  izdvojili najvažnije, kako bi vaša motorna kosa nakon pauze opet radila savršeno. Pročitajte na Pravilno skladištenje motorne kose.

Savjeti za pravilno održavanje. Prvi i osnovni uvjet za pravilan rad, funkcionalnost i dug životni vijek uređaja uređaja je redovito održavanje i servis motorne kose. Servis uređaja možete uraditi u Sjemenarni, ovlaštenom STIHL trgovcu. Više o pravilnom održavanju motornih kosa pročitajte na Savjeti za pravilno održavanje STIHL motorne kose.

Zamjena reznog alata. Kako biste radove s motornom kosom obavili lako i jednostavno, rezni alat je potrebno redovito zamijeniti. Ovdje ćemo vam pokazati kako to učiniti Zamjena reznog alata kod motorne kose.

Vaša sigurnost zahtjeva zaštitnu opremu. Rad s moćnim uređajima je zabavan i omogućuje vam da prerastete sami sebe. Prilikom rada s motornom kosom uvijek nosite osobnu zaštitnu opremu. To uključuje, na primjer, zaštitne naočale, zaštitu za lice, zaštitne cipele, odgovarajuću odjeću i više od toga. Imajte na umu da osobna zaštitna oprema nije zamjena za sigurnu tehniku rada. Više o zaštitnoj opremi saznajte na Zaštitna oprema pri radu s motornom kosom.

Prije prve uporabe upoznajte se detaljnije s vašim uređajem i osigurajte da je u besprijekornom stanju prije svake uporabe.

Facebook Comments