Velike priče malih ljudi: Zajednica Cenacolo u Međugorju-mjesto gdje se čovjek u nevolji može vratiti sebi i Bogu

Što je zapravo ovisnost? To je znak, simptom tuge. To je jezik koji nam govori o patnji koju treba razumjeti. Kada ih sretnemo na ulicama, izbjegavamo ih, često skrećemo pogled s njih, te se pravimo da ih ne vidimo i ne primjećujemo. Njihovo ime je narkoman.

Ekipa emisije „Velike priče malih ljudi“ posjetila je Zajednicu Cenacolo u Međugorju. Dočekali su ih dvije cure i dva dečka – Ana, Lea, Ranko i Patrik. Svi oni su prošli kroz pakao droge, dotaknuli dno i sad su u Međugorju u Zajednici Cenacolo – mjesto gdje se čovjek u nevolji može vratiti sebi i Bogu.
Ono što je zastrašujuće jest činjenica da su dvije djevojke, Lea i Ana, već sa 12 godina ušle u ovisnost alkohola, a već s 14 droga. Iako mnogi to ne shvaćaju, iz začaranoga kruga u paklu ovisnosti nije lako izaći. Naime, nakon što se organizam navikne na djelovanje različitih supstanci, on traži još. Ovo četvero mladih bijeg od istine i realnosti tražilo u lažnoj sreći.

Vremena su se primijenila, kako otkrivaju, u Zajednici Cenacolo u Međugorju trenutačno su smješteni i oni koji se liječe od raznih vrsta ovisnosti, a ne samo od ovisnosti o drogama, sve više ovisnika o kladionicama i kocki, depresiji itd.

Ovisnost ne ubija ovisnika. Ona ubija obitelj, djecu, roditelje, supružnike i sve one ljude koji su mu pokušali pomoći. Svjedočanstvo iz Zajednice Cenacolo Međugorje pogledajte u novoj epizodi emisije „Velike priče malih ljudi“.

Facebook Comments